Jag måste ju erkänna att franskpotatissallad med rådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
När jag gör egen potatissallad brukar jag göra en krämig med creme fraiche och majonnäs mm, men nu gjorde jag franskpotatissallad med vinäger och olja mm, och den blev supergod
Färsk tonfisk gillas skarpt här hemma och ett tag var jag expert på att översteka den fast jag tyckte att jag inte alls stekte den speciellt länge men jag blir bättre och bättre
Jag frågade hur det gick med steken han grillade och ett uppgivet svar kom ut från den mustachprydda lilla munhålan om att den blev bränd och att han nu hade ätit sig mätt på den inköpta potatissalladen vilket i sin tur resulterade i att ha nu mådde illa
Koka potatisen och låt den svalna. Ställ potatissalladen kallt någon halvtimme före servering. Slå dressingen över potatisen och rör om mycket försiktigt så potatisen inte trasas sönder
Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Två sådana bottnar och den godaste hallonmoussen emellan. Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Till de tunna revbensspjällen (ribs) åt vi en klassisk och god potatissallad. Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
En blandning av sött och salt. Stek i smör och på med allroundkrydda. Hacka resten och strö över. Potatissallad med halloumi och melon6-8 potatisarallroundkrydda1 halloumi1 bit vattenmelon0,5 galiamelon1 snackpaprika6 små plommontomater1/3 gurkasalladslökpepparSkala och koka potatisen
Tonfisk blev sommarens godaste fisk på grillen och fortfarande hade vi lite kvar i frysen. Lägg upp tonfisken direkt på varma tallrikar med tillbehören
Låt tonfisken rinna av. Hacka lök, vitlök och riv ingefära på grövsta. Vänd i tonfisken försiktig. Hacka paprikan och blanda i stekpannan tillsammans med löken
4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.