En smidig och lättlagad tomatsås. Recept för ca 8 dl tomatsås. 2-3 msk råsocker. Fräs lätt i en kastrull med olivoljan tills löken börjar mjukna och bli genomskinlig (ca 5-6 minuter). Låt puttra 30-40 minuter. 2 vitlöksklyftor 2-3 msk råsocker
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös på med mera kryddning. Glöm inte att smaka av, du kanske föredrar mer eller mindre vin och- eller kryddor
Lägg tomaterna i en eldfast form med snittytan upp. Jan-Erik Hagbohm. Ljuvlig tomatsåsPortioner. Skrapa sedan ner allt från formen ner i en kastrull och mixa slät med en stavmixer
Blanda såsen med pastan och smula över osten. Toppa ev med basilikablad. Fräs på svag värme med basilikabladen i smör-&rapsolja 3–4 min. 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
Använd den som bas i en köttfärssås, till att bottna LCHF-pizzanmed, eller lägg i en form tillsammans med grillad paprika, aubergine, zucchini och lök och toppa med fetaost och/eller mozzarella
Dock med den lokala druvan Petit Rouge. Aosta-dalen i norra Italien. I samband med mitt yrke är det ofrånkomligt att inte diskutera och kombinera mat och vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.