Smaka av med ev. God köttfärs- och grönsakssoppa. örtsalt och malen vitpeppar. Bryn köttfärs och stek grönsaker mjuka i stekpanna, salta och peppra, lägg över vartefter i stor kastrull
Låt det gärna gå långsamt eftersom det ger smak, Låt paprika och chili fräsa med en stund på slutet. En av mina favoriträtter från Marocko fanns inte med tidigare på bloggen
Tre dygn efter det enorma snöfallet (med göteborgsmått mätt) är det fortfarande oplogat på många ställen och det är med viss fara för livet man tar ut sin stålhingst och cyklar iväg mot jobbet
Smält i en kastrull crème fraiche och ädelosten, krydda med örtsalt, strö riven ost över. Skär fläskfilén i skivor och stek den därefter lägges i en eldfast form
I vardagen smyger sig barndomens sommardagar på, jag gör många vackra sallader, och jag minns med skräckblandad förtjusning hur min mamma en gång började odla squash hemma i landet
Tänk vad vissa maträtter kan få minnet att vakna till liv, man minns resor man gjort av viss mat, man kan få musikminnen, första gången upplevelser kommer tillbaks till en eller så kan vissa människor vara förknippade med vissa maträtter
Den gravade laxen från julbordet fick sällskap av några stackars överblivna ansjovisfiléer, kokt potatis och drösvis med dill, och vips blev det en riktigt läcker pudding för fyra personer
Efter ett roligt veckoslut med familje-besök, vilket betydde att karln min och jag fick sova på golvet i köket på en onormalt smal madrass (vad gör man inte för sina föräldrar och sina morföräldrar
Med facit i hand hade jag kunna fribaka alla bröden då de blev mycket bättre. I fredags sattes iaf en deg som var full med linfrö, solrosfrö och sesamfrö
Egentligen ska man ha vispad grädde till, men det struntade jag i, och serverade istället tårtan med en jordgubbssås på mixade frysta jordgubbar, färska dadlar och lite vaniljsocker med äkta vanilj
Inlägget Bröd medmycket protein och nyttiga fröer dök först upp på Clean Eating by Annika. Här är ett recept på bröd som är fullproppat med mättande protein från keso och kvarg och hälsosamt fett från fröerna
Servera soppan med bröd. Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.