De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Ta fram jästen, mjölken, smöret och äggen ur kylen och låt allt stå i rumstemperatur i några timmar (jag lät allt stå framme i 3 - 4 timmar). Ha i resten av mjölet och arbeta degen i ytterligare ca 4 - 5 minuter. Dela degen i 30 lika stora bitar à ca 50 - 55 g (jag vägde hela degen och delade sedan den vikten med 30, vilket blev ca 54 - 55 g deg per fralla). Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 25 - 30 minuter
Dessa tekakor blev verkligen fluffiga. För att baka 20 st fluffiga tekakor behöver du50 gr jäst5 dl fingervarm mjölk (37 grader)3 msk sirap1 äggula13-14 dl vetemjöl special200 gr rumsvarmt smör1 tsk saltGör så härLös upp jästen i den fingervarma mjölken. Låt jäsa i 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter. 13-14 dl vetemjöl special
Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. Himmelskt gooooda, fluffiga frallor. 50 gram jäst 6 dl mjölk 125 gram rumsvarmt smör 16-17 dl manitoba cream (alt. Arbeta degen i maskin eller för hand minst 10-15 minuter. Grädda i 200 grader ca 12-18 min, tills frallorna fått fin färg. 16-17 dl manitoba cream. 12-18 min
Grädda pannkakan i mitten av ugnen 15-20 minuter. Sätt ugnen på 225° grader. Smörj en långpanna. Vispa mjöl och bakpulver med hälften av mjölken till en slät smet
Tänkte jag skulle tipsa om supergoda, fluffiga och stora tekakor med morot i. Låt degen jäsa övertäckt av en bakduk i bunken ca 30-40 minuter. Sätt in bröden i ugnen ca 6-7 minuter för små kakor och ca 12-15 minuter för stora kakor. ca 6-7 minuter. ca 12-15 minuter
Dessa fluffiga bananpannkakor blev en perfekt lunch efter en härlig löptur i skogen. Sedan mjöl av valfri sort som vispas ner i smeten tills den blir lite fluffig tillsammans med lite bakpulver så att pannkakorna får lite volym
Till alla hjärtans dag gjorde jag dessa fluffiga bakelser och bjöd min nära och kära på. Du gör bara en rulltårta och skär dem i ca 2-3 cm tjocka skivor
ugn 175 grader tid 40-45 min. In i ugnen och grädda 40-45 minuter. 40-45 min. Jag har nu gjort korvbröd av grundreceptet på "The bröd" och de blev toppen
Spacklad med Fluffig marängfrosting och en liten ros i sugarpaste som dekoration. Jag hade en ful misslyckad stor tårtbotten i frysen så jag tänkte att den använder jag någon gång när jag får fyllning över från någon annan tårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.