Lägg i senapsfröna och dra kastullen från värmen, låt svalna. Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning
Ljuvliga försommartid. Det är inte förrän på senare år jag lärt mig uppskatta doft och smak av fläder, men nu är det ett måste att göra flädersaft på försommaren
Det är alltid extra roligt att äta efter säsong då råvarorna smakar som bäst. Flinga älskar våra fårfällar här hemma och då de även ska vara bra för blodcirkulationen så har jag köpt en egen fäll till henne
I år kom det väldigt mycket frukt på det och trots att vi gallrade en hel del blev det till slut lite för trångt bland plommonen, många skrumpnar snopet
Det har dessutom lågt GI-värde, så hälsofördelarna bara staplas på varandra. Canihua är ett naggande, nyttigt, glutenfritt litet frö som härstammar från Peru, och som innehåller massor med protein, nyttiga fettsyror och mineraler
Tidför njutning. Lusten finns men kanske inte ändåmålen lika tydliga som förr. tidför njutning. Mest för fuktens skull och för att bullarna ska få en härlig spröd skorpa
Sillinläggningar hör onekligen ihop med svenska högtider. Foto. Jurek Holzer. Har ni tröttnat på färdigköpt och samma gamla glasmästar-lök-dill-senapsmodellen kan ni testa den här – en ganska experimentell variant med en asiatisk touch
Även apelsin, sesamfrön, granatäpple kärnor, russin och kanel är vanligt att man använder i. Nu har tiden börjat för en av Turkiets godaste efterätter, aşure
Jag passade på att testa att göra en ägglatte som jag aldrig har hört talas om tidigare men råkade snubbla över inne hos Träningsglädje tidigare idag och då kände att jag var tvungen att testa
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Då finns ju tidenför att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
En sallad som räcker en hel vecka, man gör salladen under helgen och vips har man grönsaker till veckans alla måltider, salladen håller minst en vecka i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.