Ja, då ska ni verkligen bege er till Sthlm Tapas Selected i Gamla Stan. Använd #rutadesthlmtapas och #sthlmtapas i texten och se till att ha en öppen profil (i alla fall under tävlingstiden)
Throwback thursday. Blir alltså lite av en throwback thursday - som i sociala medier menas att man tar en titt bakåt i tiden och minns hur det såg ut för några år sedan
Jag fick med mig tre olika recept från Cupcake Sthlm. s cupcake-skola (läs om kursen på Cupcake Sthlm. Recept på vaniljcupcakes från Cupcake Sthlm 35-40 st
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Confit de canard (confiterade anklår) har blivit en riktig höstfavorit och denna gång fick de små låren sällskap av klassiska tillbehör som rödbetor, chévreost och puylinser
Sparrissäsong på intågande igen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel. Så lägligt inför påskhandeln hittade jag ett knippe importerad sparris som fick duga som substitut innan den svenska har kommit upp till Stockholm
Eftersom min resa upp till Stockhom och besöket på Sthlm food & wine inte blev av då mitt tåg ställdes in lite plötsligt sent igår eftermiddag så fick jag en ledig dag hemma istället
En väldigt god förrätt och enkel som gjordes häromkvällen. Inspirerad av Mathias Dahlgren så gav jag mig på att göra "sojakaviar" som är tapioca pärlor som kokas genomskinliga och sedan marineras i soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.