Thaiinspirerad laxsoppa/gryta 2 port2 morötter5-10 cm purjolök2 citrongräs2 msk färskriven ingefära1-2 vitlöksklyftor1 burk kokosmjölk4 dl vatten1 tärning fiskbuljong300 g laxfilé1 pressad lime100 g sugar snaps (ca 25 st)några buketter blomkål8 tiger räkor eller 200 g skalade räkorfisksås, salt och pepparvalfri smaksättning. Låt soppan sjuda ca 5 minuter och under tiden så steker du tigerräkorna och lite skivad vitlök i olja så de får en rosa färg. 5-10 cm purjolök
I byn, Bang Kwai, var de flesta restauranger stängda eftersom det ju är lågsäsong i Thailand nu, så vi bestämde oss för att prova alla 6 som hade öppet i alla fall en gång
Jag har aldrig varit i Thailand, men hoppas att nån gång få åka dit. Men i väntan på det så tog jag Thailand till Glommen, delar av Thailand i alla fall
Den här soppan med fräscha smaker av citrusfrukter och ingefära kan jag varmt rekommendera. Ät den med en bit gott bröd och ni har en riktigt fin vardagsrätt
När pirogdegen jäst i 30-50 minuter är det dags att först bearbeta den i bakmaskinen och därefter på bakbordet. Låt jäsa i 10-30 minuter innan de penslas med ägg och sedan gräddas i 225 grader i 10-12 minuter. 150 g smör. 50 g jäst för osötade degar. 5 kinesiska vitlökar. 5 gula lökar. 5 msk vetemjöl
3,5 dl Vetemjöl. 250 g Smör. 1,5 dl Florsocker. 5. Grädda i ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått en aning färg. 3,5 dl Flour. 250 g Butter. 1,5 dl Powdered sugar. 5. Bake in the oven for 10-15 minutes or until lightly golden brown. 3,5 dl V. 250 g Smör. 1,5 dl Florsocker. 3,5 dl Flour. 250 g Butter. 1,5 dl Powdered sugar
Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset Koka ihop med vin och kokosgrädde Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med fisksås, limejuice och koriander Garnera med thai-basilika 2 kg blåmusslor
Pressa i vitlöken, tillsätt övriga ingredienser och låt det sjuda ca 5 minuter. När det blir sommar och lite varmare får vi här i köket plötsligt en mycket slappare inställning till middagsplanering och allt vad framförhållning heter
20-25 kakor. 175°C. 125 g Rumsvarmt smör. 2,5 dl Vetemjöl. 2,5 msk Kakao. Sätt ugnen på 175°C. 5. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter. 20-25 cookies. 175°C. 125 g Room temperature butter. 2,5 dl Flour. 2,5 tbsp Cacao. Set the oven to 175°C. 5. Bake in the oven for about 12 to 15 minutes. 20-25 kakor. 125 g R. 2,5 dl V. 2,5 msk. 20-25 cookies. 125 g Room temperature butter. 1 Egg 2,5 dl Flour. 2,5 tbsp Cacao
En dryg månad till så ligger jag här igen. Nu börjar jag tröttna på solens frånvaro härhemma. Såg att Marie Serneholt bor på samma hotell som vi alltid brukar bo på (femte året i rad nu)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.