I byn, Bang Kwai, var de flesta restauranger stängda eftersom det ju är lågsäsong i Thailand nu, så vi bestämde oss för att prova alla 6 som hade öppet i alla fall en gång. Blue Margerita 1 glas4 cl Tequila2 cl Blå curacao2 cl Triple sec eller Cointreau2 cl limejuiceislimesaltFukta glasets kant med lime och doppa det sedan i salt som du strött ut på ett fat. 4 cl Tequila
Jag har aldrig varit i Thailand, men hoppas att nån gång få åka dit. Men i väntan på det så tog jag Thailand till Glommen, delar av Thailand i alla fall
4. 4. De här kakorna var tänkta att efterlikna ballerinakakor, där av utseendet. Kakorna är riktigt goda, men påminner dock mer om schackrutor, med nougat emellan än ballerinakakor
ca 30-40 st. 4. about 30-40 cookies. 4. ca 30-40 st Ugn. 30-40 cookies. Dessa kakor är mycket enkla att göra men kräver lite teknik för att spritsa då smeten är ganska hård
Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset Koka ihop med vin och kokosgrädde Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med fisksås, limejuice och koriander Garnera med thai-basilika 2 kg blåmusslor
Het thaisill3 salta sillfiléer 1 dl ättikssprit 12%11/4 dl socker1½ dl vatten3 stjälkar citrongräs, tunt skivade3 kafirlimeblad (köps i Thaiaffärer)1 msk tunt skivad röd chilifruktSkölj sillfiléerna i kallt vatten och lägg dom sedan i en skål med kallt vatten så de får ligga och bli lite urvattnade några timmar. 11/4 dl socker
När det blir sommar och lite varmare får vi här i köket plötsligt en mycket slappare inställning till middagsplanering och allt vad framförhållning heter
En dryg månad till så ligger jag här igen. Nu börjar jag tröttna på solens frånvaro härhemma. Såg att Marie Serneholt bor på samma hotell som vi alltid brukar bo på (femte året i rad nu)
Stycka kycklingen i mindre bitar. Fräs curry och koriander hastigt i matoljan i en kastrull. Häll på kokosmjölken och lägg i buljongtärning och kycklingbitarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.