Thaiinspirerad laxsoppa/gryta 2 port2 morötter5-10 cm purjolök2 citrongräs2 msk färskriven ingefära1-2 vitlöksklyftor1 burk kokosmjölk4 dl vatten1 tärning fiskbuljong300 g laxfilé1 pressad lime100 g sugar snaps (ca 25 st)några buketter blomkål8 tiger räkor eller 200 g skalade räkorfisksås, salt och pepparvalfri smaksättning. Drygt 30 minuter tog själva motivmålningen, det målades med en supertunn pensel och akrylfärg, till det blygsamma priset av, hör och häpna
I byn, Bang Kwai, var de flesta restauranger stängda eftersom det ju är lågsäsong i Thailand nu, så vi bestämde oss för att prova alla 6 som hade öppet i alla fall en gång
Jag har aldrig varit i Thailand, men hoppas att nån gång få åka dit. Men i väntan på det så tog jag Thailand till Glommen, delar av Thailand i alla fall
Den här soppan med fräscha smaker av citrusfrukter och ingefära kan jag varmt rekommendera. Ät den med en bit gott bröd och ni har en riktigt fin vardagsrätt
När pirogdegen jäst i 30-50 minuter är det dags att först bearbeta den i bakmaskinen och därefter på bakbordet. Låt jäsa i 10-30 minuter innan de penslas med ägg och sedan gräddas i 225 grader i 10-12 minuter. 3 dl mjölk (fet). 3 ägg. 3 kycklingbuljongtärningar. 3 dl vatten
Thailand. Det finns 3 smaker som är grundläggande i thailändsk mat och dessa är. 500g kycklingfilé - 25kr1 röd paprika - 5krca 15-20st sockerärtor - 14kr1 konservburk bambuskott - 10kr1/2 röd chili - 3kr2st vitlöksklyftor - 2krIngefära (en bit lika stor som tummen) - 5kr1 gul lök - 2kr1 kryddmix Paneng Red Curry (finns att köpa i ICA, hemköp osv) - 12kr1 burk koksmjölk (400ml) - 10kr1 st lime -2krCashewnötter (frivilligt)Persilja/Koriander (frivillig)Röd Curry paste (frivilligt)---------------------------------------Totalt. 3. 3
3. Låt degen vila i kylskåp i 30 minuter. 3. the dough rest in refrigerator for 30 minutes. De här kakorna var tänkta att efterlikna ballerinakakor, där av utseendet
ca 30-40 st. 3,5 dl Vetemjöl. 3. Lägg smeten i en spritspåse med tyll, jag använde en 13 mm stängd stjärntyll, eller i en kaksprits. about 30-40 cookies. 3,5 dl Flour. 3. Put the batter in a piping bag with a piping nozzle, I used a 13 mm closed star nozzle, or put the batter in a cookie spritzer. ca 30-40 st Ugn. 3,5 dl V. 30-40 cookies. 3,5 dl Flour
Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset Koka ihop med vin och kokosgrädde Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med fisksås, limejuice och koriander Garnera med thai-basilika 2 kg blåmusslor
Het thaisill3 salta sillfiléer 1 dl ättikssprit 12%11/4 dl socker1½ dl vatten3 stjälkar citrongräs, tunt skivade3 kafirlimeblad (köps i Thaiaffärer)1 msk tunt skivad röd chilifruktSkölj sillfiléerna i kallt vatten och lägg dom sedan i en skål med kallt vatten så de får ligga och bli lite urvattnade några timmar. / Anki och Håkan 3 salta sillfiléer. 3 stjälkar citrongräs
Thaigryta med kyckling2 kycklingfiléer1 tsk sesamolja1 tsk rapsolja2 msk chilisås1 msk sweet chilisås1 msk ostronsås2 tsk riven ingefära1-2 vitlöksklyftor1 msk limesaftrivet limeskal från ½ lime3 dl kokosmjölksalt eller fisksåsStrimla filéerna ca 1 cm tjocka och bryn i oljan
En dryg månad till så ligger jag här igen. Nu börjar jag tröttna på solens frånvaro härhemma. Såg att Marie Serneholt bor på samma hotell som vi alltid brukar bo på (femte året i rad nu)
Stycka kycklingen i mindre bitar. Fräs curry och koriander hastigt i matoljan i en kastrull. Häll på kokosmjölken och lägg i buljongtärning och kycklingbitarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.