-) Eftersom jag är hemma med Rasmus så får hon inte gå på fritids som dom andra får så hon har haft ett låååångt jullov, vilket vi ju givetvis tycker är mysigt men hon saknar allt sina kompisar ändå
400-500gram räkor med skal. Ha i grädde och timjan och låt småkoka i 3-5minuter, ha i svampen igen och smaka av med salt och peppar. 400-500gram räkor med skal
Idag gick alltså startskottet för det italienska temat. Börja med att stormkoka musslorna i 3dl vitt vin och 3 dl vatten under lock i 5-7 min. I med calamaren i pannan och stek i 4-5 min, salta och peppra under tiden
TwitterFacebookGoogleLinkedInTumblrPinterestE-postSkriv utRedditPocketGillaGilla Laddar. Vi fortsätter jultemat, med lite recept på mat istället för godis å kakor
Första middagen på tema husman är avklarad. Kör på full effekt i ca 10-15 min. Det var den här rätten mest orolig för, har aldrig gillat ugnsfalu, men den här känns lite mer modern och den var jätte god, blev väldigt positivt överraskad
då var man tillbaka i vardagen med jobb och dagis igen. (Nytt i samband med denna listan är även att vi bestämt att Peter ska laga mat 1-2 ggr/vecka. Det här behöver du till 4-6 pers. 1 kg benfritt fläskkött, tex stek, bog eller innanlår2½ buljongtärningar av kalv eller kött8 dl vatten5 dl matlagningsgrädde2 msk ättika 12%3-4 msk socker1 pkt fryst dillsalt, vitpepparmaizena att reda av medGör så här. 3-4 msk socker
Så, nu stänger vi Tema Husman för den här gången. 1-2 dl förvällda gula kantareller. 1-2 msk whiskey. Häll i grädde, soya, fond, whiskey och låt puttra 15-20minuter. 1-2 dl förvällda gula kantareller. 1-2 msk whiskey
Det amerikanska temat rullar vidare och det blir bara bättre och bättre. Sätt in ugnen tills pizzan får fin färg, servera gäna med bea-sås och ruccolasallad
Vi närmar oss midsommar och ni är säkert i full gång med planering av buffé, midsommarlunch, grillkvällar och vad man ska ha för tilltugg framåt småtimmarna kanske
Kvällens middag blev Tema Ernst. 8 dl creme fraiche 1 knippe färsk salvia 1 st citron 5 vitlöksklyftor 2 msk honung 2 msk vit balsamico-vinäger salt och peppar från kvarn
Till gjorde jag blomkålsris och en curry- och gurkmejaröra. Och så gjorde jag en creme fraiche-röra, ta bara creme fraiche, curry, gurkmeja, salt, peppar och ett stänk citron, smaka av med kryddorna tills det blir god smak
Kvällens middag tog oss tillbaka till det ljuva (. ) 70-talet. Det blev Flygande Jakob med ris eller couscous, jag valde det senare, samt en fräsch sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.