300 g makaroner400g nötfärs1 gul lök2 ägg3 dl vattenfärska basilikablad2 msk sojasalt1 tsk currylite cayennepeppar1 dl riven ostKoka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Sätt ugnen på 200 grader. 2 ägg
Deg25 g jäst [0,5 paket] 350 g mjölk, kall [3,5 dl] 55 g ägg [1] 700 g vetemjöl [11,5 dl] 5-15 g kardemummakärnor, stött [0,5-1 msk] 120 g strösocker [1,3 dl] 110 g smör, rumsvarmt 5 g salt [1 tsk]. Pensling110 g ägg, uppvispade med lite vatten [2] 50 g pärlsocker
Deg25 g jäst [0,5 paket] 350 g mjölk, kall [3,5 dl] 55 g ägg [1] 700 g vetemjöl [11,5 dl] 5-15 g kardemummakärnor, stött [0,5-1 msk] 120 g strösocker [1,3 dl] 110 g smör, rumsvarmt 5 g salt [1 tsk]. Pensling110 g ägg, uppvispade med lite vatten [2] 50 g pärlsocker
Blodgrapeglass250 g grädde [2,5 dl] 350 g mjölk [3,5 dl] 50 g honung [ca 1/3 dl] 90 g strösocker [1 dl] 100 g äggula [6-7 st] 200 g blodapelsinjuice [2 dl]. 1Salt maräng med sichuanpeppar90 g äggvita [2-3 st] 90 g rörsocker, strö [1 dl] 90 g florsocker ca 2 g salt 4 g sichuanpeppar, nymalen
Chokladrulltårta165 g ägg [3] 120 g strösocker [3] 15 g vaniljsocker [2 msk] 100 g vetemjöl [1,5 dl 2 tsk] 1 tsk bakpulver 20 g kakao [0,5 dl] 50 g mjölk (0,5 dl) [0,5 dl] strösocker (till efter gräddning). Mjuk chokladbotten120 g vetemjöl [2 dl] 150 g strösocker [1,66 dl] 40 g kakao [1 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 5 g bakpulver [0,5 tsk] 5 g vaniljsocker [1 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 55 g ägg, rumstempererade [1] 100 g mjölk, rumstempererad [1 dl] 60 g olja [0,66 dl] 115 g kaffe, varmt [1 dl 1 msk]. Körsbärspannacotta200 g körsbär, frysta (eller valfria bär) 200 g vispgrädde [1 dl] 4 msk strösocker 2 gelatinblad, blötlagt i allt vatten. Yoghurtmousse2 gelatinblad 300 g vispgrädde 150 g turkisk yoghurt 20 g florsocker 2 tsk vaniljsocker. Mörk chokladmousse3 g gelatinblad [1] 200 g vispgrädde [2 dl] 100 g vispgrädde [1 dl] 100 g mörk choklad 80 g äggula [4] 40 g vatten 60 g strösocker
Tryck ut kexblandningen i ett jämnt lager på botten samt upp ca 3 cm på kanterna i en springform (rund form cirka 25 cm), gärna med löstagbar botten. 2 lime. 2 gelatinblad
2 dl vetemjöl. 2 tsk bakpulver. Vispa äggvitan till fast skum. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sedan vatten och rör ihop till en slät smet
Hursomhelst så bakade jag den här pajen i en pajform med avtagbara kanter med en diameter på 20 cm vilket ger 6-8 bitar. 120 g rumstempererat smör3 dl vetemjöl1 dl florsocker1 äggula. 2. rivet skal från 2 stora citoner. 2,5 dl strösocker. 2. 2 dl vispgrädde. 2. 20 cm vi. 120 g rumstempererat smör. rivet skal från 2 stora citoner. 2,5 dl strösocker. 2 dl vispgrädde
Tillsätt socker, salt och nästan allt mjöl (spara 1-2 dl till utbakning). Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i 24 delar. Rulla en bit i taget till en rund bulle och kavla ut den till en ca 12 cm stor rundel. Grädda pirogerna mitt i ugnen 12 minuter. 200 g smör. 2 dl vetemjöl till utbakning. 2 uppvispade ägg till pensling. 2 msk olivolja. 2 gula lökar. 2 vitlöksklyftor. 2 tsk spiskummin. 2 krm cayennepeppar
Koka pastan (brukar vara 12 minuter för penne). 200 gram penne, följ anvisningar på paket. 200 g oxfile. 200 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar). 2 msk vetemjöl. 2 dl mjölk. 2 tsk soja, ljus japansk soja som ex. 6 msk vin, rött eller 2 msk vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.