Bilden nedan är inte på Åsenfår ochinte heller från Huså, utan från en av mina resor i Sörmland. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan
När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
salt och svartpeppar efter smak. salt o peppar efter smak. Kör laxen för sig i matberedaren, lägg i samma skål som torsken och rör ner äggulor, chilisås, gräslök och smaka av med salt och peppar
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra. De hittade jag i en italiensk blogg och hon som skriver i den har förstås tillgång till färska valnötter från sin egen trädgård
Klockan är två på nattenoch jag är fortfarande vaken… Har testat att räkna får men till slut så bestämde jag mig för att det vara lika bra att gå upp för det blir nog ingen sömn inatt
Nu börjar semestrarna ta slut för många och allt återgår till det vanliga igen. Häll den tinade broccolin i ett durkslag, kram försiktigt ur lite vätska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.