Det här är mitt egna recept på en jätte god och krämig soppa, servera med hemmagjord bröd. Skala och skär butternutpumpan till stora tärningar, tillsätt i en ugnssäker form tillsammans med olivolja, salt och peppar
Jag åt den till rapsgriskotlett i helgen och bara måste dela med mig av receptet. Bara för något år sedan var jag väldigt osäker på vad man skulle ha pumpa till och överhuvudtaget hur man skulle göra med den
Hon undrade varför och jag förklarade att salladen blivit smaklös, mindre färgglad och de vitaminer som borde finnas i varje grönsak har i stort sett försvunnit på grund av "fel" grönsakstider
Att vi borde äta mer grönt, både för hälsans och för miljöns skull, har du säkert hört. För visst är det fler än jag som tänker "idag ska vi ha kyckling" eller "idag ska vi ha fläskkött" och bygger måltiden runt det
Jag kan inte få nog av pumpa, det är ju sååå gott. Här är den tillagad på enklast tänkbara sätt, ugnsbakad och med topping av fetaost och färsk rosmarin
Hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran. Skala, kärna ur och skär äpplet i små bitar. Hacka chilipeppar och lägg i även den tillsammans med paprikapulver, vatten och buljongtärningar
Pumpa, pumpa och åter pumpa – och grönkål på det, denna gång i form av grönkålschips. Igår kväll blev det dubbelpass, spinningintervaller och därefter ett core, Tjejkväll på SATS med mamma och systrar
D och riktigt gott blev det också. Pumpa/hampa pesto med zuchinnipasta och sparris. Skala zucchinin på längden med en potatisskalare och stek lite lätt i stekpannan så det blir varmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.