Brödet är nu färdiggräddat, ytan är hård och innankråmet segt och saftigt. Receptet kommer från Bevemyrs, en blogg jag aldrig besökt innan men som jag med all säkerhet kommer att leta fler goda recept i
Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen. Igår provade jag att göra det kalljästabrödet i en grövre variant med dinkel och linfrön
Nu gäller det bara att vänta på att brödet får svalna något innan man skär den första skivan. Förra helgen eller om det nu var helgen innan dess gjorde jag en sås på messmör
Låt bröden svalna något på galler innan servering. Dela degen i tre bitar och forma dem till rustika avlånga bröd, baguetter eller limpor och lägg på bakplåtspapper
Arbeta ihop degen på morgonen och baka ut brödet på kvällen. Man kan då till exempel arbeta ihop en deg på kvällen och låta den jäsa i kylen under natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.