Det godaste brödet enligt mig är det som bakas i en speciell tannour-ugn (läs mer här >>). Och utan tannourugn kan vi inte kalla brödet tannour så därför får det här heta Husets bröd
ca 8 - 10 dl vetemjöl, eller fullkornsmjöl. 2 tsk salt. 2 tsk torrjäst. 2 msk olivolja. 4 dl vatten. Blanda det mesta av mjölet, salt, jäst, och olja in stor skål
Tunnbröd (jag hittade ett tunnbröd från Irak som heter tannour på hemköp som jag använde). Tunnbröd (jag hittade ett tunnbröd från Irak som heter tannour på hemköp som jag använde)
Rätten består av kokt lammkött som läggs över en bädd av bröd (khubz) och ris toppad med rostade pinjenötter och mandlar samt lök och persilja med en yoghurtsås
Förätten som bjöds var kycklingkebabrulle med sallad och sås på pitabröd (khubz adi). Barnen hade inte fått nog av snäckplockning så på förmiddagen blev det strandhäng för att komplettera snäcksamlingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.