Njuter i fulla drag av det insprängda fettet i en entrecôte, fettranden på lamm- och fläskkotletter och ber att få köttfärsen mald på de fetaste bitarna
Det finns nu en mängd olika sorter i butikerna, så roligt att det börjat dyka upp gott bröd även för oss som inte tål gluten eller av annan anledning väljer att inte äta spannmål
Jag äter inte så ofta bacon och andra processade charkprodukter, men då och då smakar det riktigt gott med en korv med hög kötthalt, gärna lokalproducerad
Inlägget Iskaffe och lite tankarom hälsan dök först upp på Grönt varje dag. Orkeslös och omotiverad. Haft så mycket planer & idéer som jag sedan inte riktigt orkat genomföra
Visst finns det de som är fattiga och inte har råd att äta kött och ost så ofta, men då kommer proteintillskottet från bönor, kikärtor och linser som konsumeras i stor mängd
Men så kom den med förra leveransen av Årstiderna. Med det sagt ska jag tillägga att jag har “ruvat på den” i nästan två veckor innan jag kom på vad jag skulle göra med den
Det är inte så ofta som jag lagar till gris kanske du har märkt, är helt enkelt inte så förtjust i smaken och upplever även att jag får mer värk om jag äter mycket charkprodukter av griskött
Då och då kommer jag att dela mina tankar och recept härinne som vanligt, följ gärna bloggen genom att anmäla dig till nyhetsbrevet så du inte missar nåt inlägg
När jag var yngre älskade jag romerska bågar. Jag köpte sällan askar (utom kanske när det var jul) utan plockade stora skopor med romerska bågar från lösgodishyllan (japp, jag var en riktig godisgris) och på något sätt försökte jag intala mig själv att det var bättre att köpa lösvikt än en hel ask
Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Strimla köttet och och stek det lätt. Varva kött, purjolökar och champinjoner i en eldfast form. Häll det på köttet och ställ in i ugnen i 200 g ca 25 min. 1 kg kött t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.