1 tsk bakpulver. 1 msk fiberhusk. Grädda tills de blir gyllenbruna, ca 7-10 min. 1 tsk bakpulver. Äntligen fick jag tummen ur att göra dessa plättar/bröd som så många redan testat
Häll lag 1 kokande över så fisken täcks och låt sjuda i fem minuter. Häll av Lag 1 och flytta fisken till serveringskärlet. 1 kg urbenad strömming. Lag1. 1 dl ättiksprit. 1 dl vatten. 10 kryddpepparkorn krossade
Börja med att hårdkoka äggen, 10 minuter, låt de sedan ligga i kallt vatten och svalna. Gör sen 1a lagret. Mosa leverpastejen, 1 tub majonäs och 2,5 dl vispad grädde i en bunke. Skär av kanterna från franskbrödskivorna och lägg ut dem på en stor bricka, ungefär 5x6 (beroende på brickan kanske det inte passar. Smeta sen på 1a lagret och lägg därefter på ett lager franska som du sen smetar ut 2a lagret. Vispa 5 dl grädde och rör sen ner kaviarn och 1 tub majonäs. 2 lättmajonäs á 275 g. 1 smörgåspickles 275 g. 1 liten tub kaviar 190 g. 5 dl grädde. 1 förp. 5 dl grädde. 12 skivor kokt skinka. 5 tomater. 1 citron. 1 kg räkor. 10 ägg
Blanda en god kallpressad svensk rapsolja(0,5dl), äppelcidervinäger (2maks), nypa Himalayasalt, lite svartpeppar, paprikapulver, Agavesirap(1msk), blanda in maskrosbladen. 3 liter nyplockade späda nässlor, 1knippa gräslök, 1 charlottenlök, 4 stora jordärtskockor skalade och kokade, 1dl creme fraiche, 1 liter vatten, 2 grönsaksbuljonger, 1 msk smör, nypa Himalaysalt, några droppar färskpressad citron, 1tsk agavesirap. Gör i ordning 1 liter vatten med bujongtätrningarna först. När all buljongvatten är i mixa in jordärtskockan och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. 1knippa gräslök. 1 charlottenlök. 1dl creme fraiche. 1 liter vatten. 1 msk smör. 1tsk agavesirap
150 g sidfläsk. 50 g fläsksvål. 5 vitlöksklyftor. 1 sockerbit. 1 kryddbukett av 1 lagerblad, persilje-. stjälkar & 1 kvist timjan. Låt fläsket smälta i en emaljerad gjutjärnsgryta, när det blivit ljusgult tillsätter du smålökarna, låt steka i ungefär 15 min utan lock. Låt koka under lock ca 10 min på medelstark värme. Värm ugnen t 165-175 grader. Strö över mjölet, blanda väl,ställ i ugnen 10-15 min, köttet ska vara mörkt men inte svart. Ställ sen grytan på spisen på mycket svag värme i ungefär 15 minuter. 150 g sidfläsk. 50 g fläsksvål. 5 vitlöksklyftor. 1 sockerbit. 1 kryddbukett av 1 lagerblad, persilje-
1 burk tomatpesto. 150 g kålrot. 100 g rotselleri. 100 g palsternacka. 100 g smält smör. 1. 5 msk grönsaksfond. Grädda i 175 grader ca 30-40 min, använd en provsticka för att känna så den är helt mjuk. Lägg i en ugnsform och ställ in i ugnen på 175 grader och stek ca 10 min, innertemperaturen ska vara 70 grader men eftersom självaste kycklingen är så tunn så blir den genomklar rätt snabbt. 1 dl finriven parmesan. 1 burk tomatpesto. 150 g kålrot. 100 g rotselleri. 100 g palsternacka. 100 g smält smör. 1. 5 msk grönsaksfond. 1 dl finriven parmesan
Tror att jag kokade den drygt 5 minuter. Kiwi-krusbärsmarmelad1 liter snoppade krusbär6-8 skalade och skivade kiwi1 dl vatten7-8 dl syltsockerev 1 krm natriumbensoatKoka krusbär, kiwi och vatten i ca 10 minuter. Koka upp och koka på svag värme ca 5 minuter. 1 liter snoppade krusbär. 1 dl vatten. 1 krm natriumbensoat
I lördags blev det pizza till kvällsmat. 0,5 dl olja. 1 dl vatten. 0,5 dl kokosmjöl. 0,5 dl mandelmjöl. 1 msk fiberhusk. 1 tsk bakpulver. 1 krm saltSätt ugnen på 200 grader. Förgrädda i ca 1o min. 1 brk krossade tomater. 1 msk olivolja. Grädda i 250 grader tills osten fått färg, 5 - 10 min. 0,5 dl olja
Härlig lördagsmorgon ingenting planerat , bara ta det lugnt. 11 Juli 2015. Lite om mitt liv 2015. TOSCA BULLAR MED MANDELMASSAKANELBULLARVANILJKRÄMS BULLARSOLSKENSBULLARAvslutningsvis så gjorde vi liteTOSCA MUFFINSSå nu bör det kaffe i solen med lite smakprov på vad vi har gjort 11 J
Dag 13 i konsolideringsfasen Lördag betyder firarmåltid, och idag har jag tagit i ordentligt. Firarmåltiden behöver ju inte vara festlig i den bemärkelse, att det är lyxigt
1 påse musslor½ liter vitt, torrt vin½ liter vatten1 gullök2 fänkål2 potatisarsalt och peppar3 dl matlagningsgräddeBörja med att hacka löken och den ena fänkkålen. Låt koka i ca 10 minuter. Häll i matlagningsgrädden i kastrullen, smaka av med salt och peppar, låt koka i ca 15 minuter. 1 påse musslor. 1 gullök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.