Gårdagens middag bestod av en kycklinglasagne från Ica. Tacokryddadkycklinglasagne4-5 portioner500 g kycklingfilé1 gul lök, fint hackadca 15 cm purjolök, strimladnågra buketter av vardera blomkål och broccoli, förkokade och skurna i mindre bitar1 röd paprika , hackad2 påsar taco kryddmix (à 40 g)1 1/2 dl vatten2 dl minifraiche200 g färskost, light (av philadelphiatyp)2 dl lättmjölkca 9 lasagneplattor1 dl riven lagrad mager ostSätt ugnen på 225°C
Sätt ugnen på 175 grader. Stek kycklingen och grönsakerna i en stor stekpanna med en klick smör. Stek tills kycklingen är klar och grönsakerna mjuknat något ca 5 minuter
Men nu kommer ett jättesmarrigt och enkelt recept på kycklinglasagne. Jag har faktiskt aldrig gjort kycklinglasagne förut, bara vanlig lasagne, men detta blir så otroligt gott så nu kommer jag inte vilja göra någon annan lasagne
(Torr pasta är inte en sån grej som jag brukar fundera så mycket på när det går ut, för det brukar ju vara flera års hållbarhet på det…) Kycklinglasagne med mozzarella För 4 personer 2 gula lökar 2 morötter 1 vitlöksklyfta 600 g kycklingfilé 3 msk tomatpuré 500 g krossade tomater 3 dl vatten 1 hönsbuljongtärning basilika 1 tsk salt 1 krm peppar ca 10 lasagneplattor 250 g mozzarella Gör så här
Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Hacka under tiden löken och fräs den i lite olja. Pressa i vitlöksklyftorna och den hackade gröna chilin och låt fräsa med en stund
Egen tacokrydda är lätt att göra själv. Dessutom slipper man bl. a. konserveringsmedel och E-ämnen och kan justera mängden salt och socker själv efter egen smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.