Jag gjorde en supergod försvenskad variant av Tabouleh (supergod libanesisk sallad baserad på persilja), skivade vildgurka, labneh och fyllde grillade hela paprikafiléer med mosad labneh
Lägg ut klyftorna (behåll skalet på) i en ugnsfast form eller på en plåt och ringla över lite olja. Blanda ihop kokta vita bönor, rosmarin, olja, salt och peppar
Lägg marinad och kycklingben i en plastpåse och marinera så länge du har tid, gärna över natten. Lägg potatishalvorna på ena sidan av en ugnsplåt och ringla över olivolja
Förutom den smarriga bönröran, som jag lade ut recept på i föregående inlägg, så fyllde jag ciabattan med rostad aubergine, mozzarella, färsk basilika och en skvätt tomatsås
Tabouleh. Skala och hacka rödlöken. Servera köttbullarna med tabouleh på libabröd eller i pitabröd. Blanda lammfärsen med rödlök, kebabkrydda, ingefära, salt och peppar i en bunke
Häll bönorna i ett durkslag, skölj dem med kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva vitlöken. Mixa bönor, citronskal, rosmarin, vitlök, olivolja och vatten i matberedare till en slät kräm
Couscous med hjortfärsbiffar, äppeltsatsiki ochtabouleh. ÄppeltsatsikiTabouleh. På min arbetsplats pratas det ganska ofta om vad som lagats och jag blev nyfiken när de pratade om en äppeltsatsiki som tydligen var väldigt uppskattad
Tabouleh. Skala och hacka rödlöken. Servera köttbullarna med tabouleh på libabröd eller i pitabröd. Blanda lammfärsen med rödlök, kebabkrydda, ingefära, salt och peppar i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.