Vår Linus är iväg på datakväll med några killar från klassen och ska sova över. börjar komma i den åldern nu när det är roligare att vara med kompisar än hemma med sina mossiga föräldrar
Lägg på ett lock och stek kotletten enkelt med bara salt och lite svartpeppar. Värm en större panna med lite rapsolja lägg i potatisen och stek på medelvärme till potatisen nästan är mjuk, lägg i löken och svartkålen och låt det mjukna med potatisen
Här fick några fläskkotletter, en öppnad påse haricot verts och lite mathavre gå sitt öde till mötes i den här – ja, låt oss kalla den för en wok, det blir lättast så – woken som jag smaksatte med massor, massor, massor av ingefära
Har man bråttom nån dag ska man kanske inte ge sig på denna rätt för det är lite pyssel och det tar tid i ugnen, men känner man att tiden finns och man vill äta något supergott med det där lilla extra tycker jag verkligen ni ska testa detta, så himla gott
Ta en vass kniv och stick små hål i kotletten, peta in en klyfta i varje hål. Vill du ha en sås till kan du sila av skyn från formen och koka upp med lite vitt vin och grädde
4 4 port ris 1 rödlök ca 600 g tunnskivad kotlett 1 rött äpple 1 tsk smör eller margarin 1 tsk majsstärkelse 2 dl vatten 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk soja salt och peppar 1/2 förp grönmix (à 600 g) 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Rör ihop såsen och häll den över kotletterna. Servera kokt potatis och grönsaker och vinbärsgele till. Lägg dom benfria råa kotlettskivorna i gratängformen
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äppleoch kanelmuffinsen, äppleoch kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Jag stekte kotletteroch till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
Mosa banan och blanda med ägg. Riv äppleoch blanda i. Och gud så goda de blev. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, häll sedan ner detta i smeten och blanda väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.