Förra helgen bjöd jag in tjejkompisarna för en storslagen brunch, och en av favoriterna var denna banansmulpaj som var serverad i glas med "yoghurt-vaniljkräm", carob-sås och hasselnötter
Preheat your oven to 375 degrees F. In a 9x9 square baking dish, combine the frozen blueberries, lemon juice, zest, and coconut sugar and stir to combine
Det här receptet är nästan samma som jag använde till rabarberkakan och smuldegsströssel men jag dubblat det så att det räcker till en hel långpanna och bakade det med blåbär istället för rabarber och lavendel
För att maximerar kroppens förmåga att ta till vara på alla vitaminer och näringsämnen i kålen ville jag para ihop den med andra superingredienser samtidigt som den skulle smaka gott…
Smulpaj med banan. Banana crumble – Smulpaj med banan – German bakery special. Inte Indiens nationalrätt kanske, men smulpaj med banan har en stark anknytning till Indien för mig
Blanda björnbären med hälften av sockret och lägg i en lätt smord, ugnsfast form. Smula ihop smöret/margarinet med resterande socker samt mjöl och salt
Vill börja med att säga att jag gjorde pajen i en väldigt liten form (ca 15-16cm i diameter tror jag), den formen använder jag alltid när jag bakar för då får man till en bra höjd på det, hatar tunna pajer/bakelser, ser så tråkigt ut
Rör runt det efter att det kommit ut ur ugnen då och då medan det svalnar. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbarbotten (ca 24 cm i diamter) och smörj och mjöla sidorna på den
Rabarberkaka med crumble och cashewnötter. Denna gången spetsade jag till den med cashewnötter eftersom jag haft förmånen att testa Nutisals nyheter på cashewfronten och använde cashewnötterna som var kryddade med rosmarin
Skala och skär rabarben i små bitar och smaksätt den med 1 msk strösocker, vaniljsocker och kanel. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och lägg sedan på en sked av rabarberbitarna. Toppa muffinsen med crumble och grädda i 200 grader varmluft i ca 15 minuter i mitten av ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.