Grön Sanjay Gupta Linsröra. Med halloumi, avokado och ugsstekt aubergine. Nu har jag en lillasyster som, i och med att hon är vegetarian, har inspirerat mig till att laga nya "flavoursprakande" vegetariska rätter
Tvätta citroner och apelsiner i hett vatten med rotborste. Skala citrusfrukterna med potatisskalare och häll skalet i en ren 10 l hink eller kastrull (inget av det vita får komma med och ej kärnor heller)
”Bloooommande sköna daaaalar, hem för mitt hjäärtas rooooo”. Ähum. Om ni hittar en fåne i bersån som sjunger Herman Palms ”Under rönn och syrén” för full hals så är det jag
Dulce de Leche. Ploppa ned en burk oöppnad kondenserad mjölk i en kastrull med tillräckligt sjudande för att täcka burken i ca 3 timmar, beroende på hur tjock du vill att kolan ska vara
God Morgon på er alla sommarbloggläsare. Vilken start på dagen. De andra sover fortfarande och jag kan tassa runt här hemma alldeles själv och bara njuta av tystnaden
Nästa gång du gör en chiligryta, utrusta dig då med en liten bit mörk choklad. Knapra gärna på chokladen under tiden grytan blir färdig, men se till att ha en eller två rutor kvar
Hittade ett smarrigt recept p kladdkaka på Jennys Matblogg som jag bara var tvungen att testa, så gott det blev, supergott med det knapriga chokladtäcket på och kolafyllningen
Provade en ny sorts kaka idag, Alfajores, Argentinas nationalkaka, fyllda med den härligt smarriga kolakrämen dulce de leche och rullade i kokosflingor, helt tokgott
Vegebiffar, vitlöksfrästchili, Amandine och Cherie potatis och örtsaltpudrad zucchini stekt i olja. Det behöver inte vara så tidsödande eller krångligt att laga god, ren och enkel vegetarisk/ vegansk mat en helt vanlig vardag
Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenserad mjölk. nu blev det min tur att prova denna lite annorlunda tillagning av kolakräm/kolasås
Postat av Elin torsdag 10/03 2016 kl. 10. 39 Kommentera. TBT – pajreceptet som ständigt efterfrågas. Kikar man i bloggstatistiken så är det här receptet ständigt googlat
Vårkänslor Jag önskar all mina läsare en trevlig långhelg. Från och med idag lägger jag in lite gamla favoriter på min andra blogg, Birgittas Mat i Dalarnas Tidningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.