2 stycken. Pizzadeg. 85 g aktiv Surdegsgrund 10 g Olivolja 120 g Vatten 150 g Vetemjöl 100 g Dinkelsikt 6 g SaltRör ihop ingredienserna till en smidig deg
Pinnbröd är mycket roligare och godare att äta korven med istället för korvbröd (som innehåller socker och annan skit), så det rekommenderar jag er alla att prova
Det är lite pyssel och kärlek omkring en surdegspizza, men värt att vänta på kan jag lova. Och att använda en baksten ger klart det bästa resultatet, har du ingen baksten så kan du värma upp bakplåtarna
Igår gjorde jag ju surdegspizza, jag brukar göra det när det är tomt i plånkan och på kortet, mjöl, jäst (eller surdeg), ingredienser till tomatsås, mozzarella och/eller fetaost har jag alltid hemma och igår kompletterade jag med chorizo och ruccola
På Facebook hittade jag en riktig bra idé för julpyssel med barnbarnen igår. En väldigt smidig hobbydeg, som förstås inte går att smaka på pga av den stora mängden bikarbonat
Blanda alla ingredienser utom salt och kör med degkrokar i 8 minuter, tillsätt salt och kör ytterligare 3 minuter till en fin seg deg (degtemperaturen bör då vara 27-28°)
Surdegspizza - deg. Denna vecka välkomnar vi en gammal goding tillbaka till måndagsmiddagen. Den behöver ingen närmare presentation, utan talar för sig själv
Förra söndagen så knådade jag ihop en lekdeg till barnen. Den har räckt precis hela veckan. De har knådat och gjort drakar, ormar, snögubbar, bollar och allt möjligt annat
Det är ju inte lätt att hålla sig. Hon kavlade på rätt länge men sen gick det inte att motstå längre. Det blev inte mycket deg kvar till bullar, blev en liten
Julbakandet i det vita huset vid havet fortsätter. Är inne i ett riktigt stim och kan inte sluta baka, i helgen blev det både kladdiga chokladmuffins och en särskild fruktkaka som jag gör VARJE Jul och som bara blir godare för varje dag den står
schackrutor & syltkakor. Det finns en deg man kan göra många goda sorters kakor av och det är mördeg. Blanda inte ihop den med smördeg som är den deg du bakar paj och wienerbröd av
Hej hej. Bullar & saft, det är så gott. Och bullar kan man laga väldigt enkelt. Antingen använder man torrjäst, då ska vattentemperaturen vara ca 42-45°, eller färsk jäst (37°) eller så kan man ju använda Dr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.