Grön ärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
Har man tillgång till något grönt superfoodpulver såsom vetegräs, spirulina och/eller chlorella. Jag har länge försökt tänka ut den ultimata gröna smoothien som är god, enkel att göra och innehåller bara ingredienser som jag i stort sett alltid har hemma
Varje bit skall i passa skeden du äter med därför man äter ju med sked och gaffel i Thailand. 125 ml kokosgrädde En medelmåttig kokosgrädde och mjölk ger en medelmåttig curry så köp hög kvalitet. 4 kaffir lime blad Dela bladen i två på längden och ta bort mittstjälken. En stor näve "thailändsk basilika" - Horapha Ungefär 5-7 blad per person och låt dem vara hela, hacka inte dem
Min standardfrukost är fortfarande denna favoriten men idag blev det lite variation och jag åt en oväntat god smoothie toppad med kokoschips och gojibär och ett stekt ägg till
Blanda juice och pressad lime och häll i glaset. Dekorera med färsk mynta och gurka. Torrevieja saluhall och de svalkande vattenfallen Fuentes del Algar
Så gott och det känns verkligen bra för kroppen. Drick och njut. Jag har verkligen älskat att vi har haft en sådan fin, varm och solig sommar men nu är jag redo för höstväder
Grönt är skönt, det är en gammal pålitlig sanning. Och vill du göra en riktigt vitaminspäckad Hulkensoppa med grönkål, broccoli och nässlor hittar du receptet här
Och faktiskt rödvin till, har upptäckt en pinot noir från Nya världen som går att dricka till allt. Tror den anpassar sig…Efter middagen satt vi kvar vid bordet, slog på teven och lyssnade på eländet
Salt och svartpeppar. Strimla kycklingfilén, skala och hacka den gula löken. Värm en stekpanna med lite smör och låt fräsa kycklingstrimmel med lökhacket tills kycklingen är genomstekt och löken har mjuknat
Jag är på jakt efter lite nya matboxar och favoriten för tillfället är min äppelgröna legolåda. Är också mycket förtjust i japanska matlådor, bentoboxar, och kommer att försöka hitta ett par udda när jag åker till Japan senare i år
En underbart krispig och god krabba med smakrik sallad och en dressing med sting. Farang Stockholm bjuder på ett recept från deras sydostasiatiska meny
Jag har inte alls mycket energi till att stå i köket och laga mat nu när det är så varmt. Det blir mest fräscha sallader som man står sig länge på och idag blev det inget undantag utan vi åt en grön härlig sallad med färdig grillad kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.