Nagga och grädda i gjutjärnsstekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på var sida. 25 g jäst. 2 msk sirap. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader
2 dl mjölk. 2 tsk bakpulver. Stek i torr stekpanna på medelstark värme, ca 2 min per sida. se, glutenfritt, glutenfritt bakpulverbröd, glutenfritt stekpannebröd, jäsfritt, lättlagat, matblogg, snabbt bröd, soppa, stekpannebröd 6 st bröd. 2 dl mjölk. 2 tsk bakpulver
När man vill äta nybakat bröd till frukost och inte har tid att vänta på att degen ska jäsa är det här ett jättebra och snabbt recept på ett stekpannebröd
4 1/2 dl vetemjöl. 11/2 tsk salt. 12 tsk valfri brödkrydda. 12 dl filmjölk. 13 msk sirapSå här gör du 25 minuter Blanda de torra ingredienserna i en skål. Grädda kakorna 1 1/2 minut på varje sida i en torr, medelvarm stekpanna
blir ca 10 stycken runda brödkakor. 2 ½ dl fil. 1 - 2 msk sirap (i originalreceptet ingår det ca 3/4 dl sirap men det tycker jag blir alldeles för sött). blir ca 10 stycken runda brödkakor. 2 ½ dl fil. 1 - 2 msk sirap (i originalreceptet ingår det ca 3/4 dl sirap men det tycker jag blir alldeles för sött)
Det här afrikanska stekpannebrödet är jätteenkelt att baka. 8 - 10 stycken. Hetta upp en liten stekpanna, à ca 20 cm i diameter. 8 - 10 stycken ca 450 g vetemjöl + lite extra till utbakningen
ut 1 dl till grahamsmjöl), 2 tsk bakpulver och 0,5 tsk salt i i bunke. Avsluta med att röra ner 2 dl mjölk och blanda snabbt ihop till en deg. Receptet ger två brödkakor som gräddas i ca 10 minuter i 200 grader varm ugn. 2 tsk bakpulver. 200 grader varm
Jag ändrade lite på receptet på stekpannebrödet och minskade socker- och sirapsmängden en hel del. Stekpannebröd är som allra godast nygräddade eller nytinade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.