Jag kunde nämligen inte låta bli att ta min största ugnsform och det var där jag gjorde fel. Det är ju den som avgör smaken och den bör helst få puttra en stund på spisen
En väldigt tacksam och enkel middag är såna man gör ”allt-i-ett” och det sköter sig lite själv. Här har jag blandat kyckling med potatis och lite olika grönsaker, paprika, tomat, purjo mm
Man tar bara en del av den feta grädden och låter resten vara vatten eller mjölk – vad vet jag. Matfusket tipsar om Aftonbladets artikel om hur det som i butikerna stolt kallas grädde inte är annat än mjölk, vatten och förtjockningsmedel
När de svalnat en aning toppade vi dem med äggformade kulor av den grymt goda kräftröran. Det händer ganska sällan numera att jag blir bjuden på något som jag aldrig tidigare smakat i en eller annan variant, men den Öjebytoast som J och J bjöd på var en ny smaksensation, som bokstavligt talat fick min gom att jubla
Det bästa med denna typ av bollar är att man känner sig. Jag var på presseventet och smakade på dessa tårtor och en av de som jag gillade mest var en tårta som smakade kardemumma
Eftersom jag har semester och all tid i världen så fanns det utrymme att laga en mustig gryta ur Lisa Lemkes receptbok Allt i en gryta som jag fick i julklapp
Ta de frukter du får tag i, se gärna till att få med olika färger och toppa eventuellt med nötter och kakaonibs (bitar av kakaoböna) eller hackad mörk choklad för att få ännu mer näring och härlig crunch i tuggorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.