Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt. Blanda med smör och vetemjöl till en jämn smet. Spritsa ut till kakor, ca 1 ½ cm tjocka och 3 cm långa eller forma degen till 1 ½ cm tjocka rullar och skär i bitar
Spröda nutella bakelser för 4 pers. Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Hjälp vad veckan springer på. Och snart är det långledigt igen. Känns som att semestern kommer i en rasande fart samtidigt som det är massor kvar på jobbet att göra
Först ut av recepten från midsommaren får bli den saftiga och goda Mandelkakan. Det är väl en tolkningsfråga ifall den kan kallas lchf-kaka eftersom den innehåller päron
Fortsätter på temat laga till många, dessutom är den här mandelkakan glutenfri. Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
När det är någon form av högtid, jul, påsk eller födelsedagar, så bakar alltid mamma (minst) två olika sorters kakor, det är arrakskakor och dubbla mandelkakor
Spröda och luftiga baguetter som toppas med lite flingsalt. Passar perfekt till en soppa eller sallad. Goda att servera med bara lite smör eller en god olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.