I fredags så var det spakväll hemma hos mig med bästa vän och plankstek stod på menyn. Pepparbiff tillsammans med Duchessepotatis, baconinlindad sparris, tomat och lohmanders bea
1300–400 g räkor med skal. 11 kg laxfilé med skinn, jämntjock mittbit. 1100 g grovhackad mörk choklad med seasalt. 1jordgubbar och strimlad mörk choklad med seasalt. 1ca 250 g vindruvor med kvist . 1500 g räkor med skal
Den toppas med senap, lök, coleslaw, ost och chili. Det är en kladdig rackare med många smaker. Man kan tycka att chili och kött blir lite kaka på kaka men chilin har en så pass annorlunda smak gentemot köttet att den kommer undan med det
Vispa ägg och socker till en pösig smet, gärna med elvisp. Blanda mjölsorterna med bakpulver. Blanda mandelmassan med florsocker och glukos till marsipan
Det är svårt att inte känna ett vist vemod över att sommaren börjar lida mot sitt slut, därför känns det extra viktigt att ta till vara på de ljumma kvällarna, ok att vi får stekheta dagar men lite svinn får man räkna med, som vi till synes fått till låns nu på slutet
vit choklad att pensla med. Fyll med en tsk blåbärssylt i varje paj. Vispa grädden hårt med vaniljpulvret och spritsa ut en rund boll i kanten på varje paj
Smörj en liten gjutjärnspanna med lock. Gnid in fläskkarrén med denna. Det ska gå att dra ut köttet lätt med hjälp av gafflar (Går det inte så ställ in den en timme till)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.