Caroline i köket
www.carolineikoket.com
www.carolineikoket.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g mandelpotatis        
  • 3 msk smör                         
  • 1 ½ dl grovriven Västerbottensost        
  • 3 msk hackad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • 1 dl crème fraiche 
  • 80 g Pandalus löjrom
  • gräslök och dill
  • citronklyftor
  • 500 g halloumi   
  • 1 tsk paprikapulver        
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • olivolja   
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 liten rödlök 
  • 4 avokado
  • 2 msk pressad lime     
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk hackad koriander
  • tabasco
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor    
  • 1 burk svarta bönor, 400 g
  • 1 msk hackad inlagd jalapeno eller 1 färsk jalapeno 
  • 2 dl fintärnad papaya
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 msk pressad lime
  • 1 msk olivolja   
  • varma tortillabröd
  • eventuellt nachos
  • 600 g strömmingsfilé (helst lite mindre)
  • ¾ dl dillkaviar
  • ¾ dl ströbröd
  • 2 msk vetemjöl
  • smör till stekning
  • 2 mindre rödlökar
  • 2 1/2 dl vatten
  • 4 msk ättikssprit, 12%
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovt krossad kryddpeppar
  • 200 g rödbetor      
  • 7 dl vatten     
  • 2 dl vitvinsvinäger 
  • 1 liten gul lök, klyftad
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk senapsfrön
  • 2 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 8 hårdkokta ägg
  • 125 g varmrökt laxfilé       
  • 2 msk naturell färskost
  • 1 1/2 msk majonnäs
  • 1 –2 msk hackad dill
  • 2 krm rivet citronskal
  • 1 krm smulad rosépeppar
  • en knivsudd cayennepeppar    
  • smörgåskrasse
  • 2 1/2 dl sötmandel 
  • 4 äggvitor
  • 2 1/2 dl florsocker
  • smält smör till pensling
  • bakplåtspapper
  • 1 dl sötmandel
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 4 äggulor
  • 50 –75 g mandelspån
  • 1 grönt marsipanlock, 200 g
  • eventuellt marsipanägg
  • 75 g marsipan av valfri färg (finns färdig att köpa)
  • 25 g mörk choklad
  • strössel
  • 1 lammstek med ben, ca 2–2 1/2 kg
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ½ tsk hela pepparkorn
  • 3 msk hackad rosmarin 
  • 1 dl hackade soltorkade tomater
  • 2 msk olja från tomaterna
  • 2 dl grovriven parmesanost             
  • olivolja
  • nymald peppar
  • 1 kg små delikatesspotatisar
  • 3 hela vitlökar
  • 400 g små röda eller gula steklökar 
  • 2 dl repade rosmarinblad
  • ½ flaska rödvin, gärna Ripasso
  • ½ dl crèma di balsamico              
  • 50 g smör
  • 3 dl finriven parmesanost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 4 msk hackad soltorkad tomat
  • 1 ½ kg lammracks
  • 5 hackade vitlöksklyftor                       
  • 1 dl hackad dill  
  • 1 msk stötta fänkålsfrön
  • rivet skal av 1 citron
  • smör 
  • citronskivor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.