Servera den här ljuvliga sommarsalladen till grillat kött och en kall sås. Ringla smöret på potatisen och vänd runt med salladen, grönsakerna och dillen
Servera laxen med pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Börja medkalvsteken. Riv vitlöken och blanda med salt, svartpeppar, chiliflakes och smör. Smaka av med salt på slutet, då sardellerna förmodligen är tillräckligt salta för att krydda upp potatisen
Relaterade Sommarsalladmed saftig rimmad och kokt kyckling. I ärlighetens namn har jag tyckt att det låter lite trist och torftigt med kokt kyckling, men där blev jag överbevisad med råge
Grön sparris med sälta av pancetta och en brytning av ett friskt och sött äppelvin. Smaka av med fond. salta och peppra kotletterna samt stek dem i rejält med smör
Kanske äer det sillen och inte den gravade laxen som blir över men har man tur så brukar det vara rea på gravad/rökt lax i mataffärerna precis kring stora firanden, så passa på att ladda kylen med nyttig fisk
Tillsätt en rejäl klick smör och den hackade löken, låt svampen och löken stekas 15 min, salta och peppra. Stek fläsket i lite smör på medelvärme i ca 10 min tills det blivit knaprigt. Lägg ut ruccolan på tallrikar, toppa med kantareller och sidfläsk och hyvla över parmesanost 75 g ruccola (en liten påse)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.