En favorit hos oss på gastronom, Jamacian jerk chicken är helt laddad med härliga kryddor. Kycklingen får ligga över natten och marineras för att sedan stekas eller grillas
Sjömansbiff. Hej allesammans. Nu är vi tillbaka på svensk mark igen efter en helhelg i Polen där vi kryssat tillsammans med goda vänner medan barnen har njutit av lugnet i Blekinge hemma hos sin mormor
Värmen börjar anlända till Malta och jag börjar laga allt lättare och lite mer somriga måltider. Igår blev det en somrig pasta med sparris och svamp toppad med parmesan, pinjenötter, citronjuice och lite färsk persilja
Att äta utifrån vad naturen bjuder har vi gjort sedan urminnes tider. Tills industrialiseringen och moderniseringen av transportmedlen möjliggjorde långväga transporter av livsmedel från världens alla håll
Overnight oats har blivit lite utav en ny favoritfrukost hos mig, allrahelst nu till sommaren efter många, många varma gröttallrikar under vintern och våren
Världens enklaste och nyttigaste barnvänliga sorbet på tre ingredienser. banan, hallon och havremjölk. Visserligen är ju glass ALLTID gott – även i smällkalla vintern, men sådana här högsommardagar som vi haft idag blir man ju ändå lite extra sugen på läskande glass att svalka sig med
Jaha, kära läsare, då var vi återigen framme vid en fredag, den sista för juni månad faktiskt. Årets första sommarmånad har svischat förbi och med sig hade den både sol, värme, regn och svalka - allt i ett paket
Som ni nog har märkt har jag tagit ett uppehåll från bloggen under sommaren, men nu är jag tillbaka med ny energi och med lite mer tid för bakning och matlagning
Efter en skön semester i Spanien är jag nu åter tillbaka i vardagen med allt vad det innebär. Mitt bloggande har nästan varit obefintligt under de varma sommarmånaderna, mitt fokus har legat på kokboken
Hej. Så var det första sommarmånaden då, får hoppas att det märks på vädret snart också. =PJobbat kortdag idag, Delar med mig av receptet på en kaka jag och barnen bakade i eftermiddag
Sommaren 2015 är väl inte riktigt samma kanonsommar som det var 2014. Då var det soligt och varmt och 23 grader i havet - nu har vi 15 grader, mulet, snålblåst och 17 grader i havet
Gör så här Skala och koka potatisen och broccolin i separata grytor Skala och skiva vitlöken Häll av vattnet på potatisen och mosa den Värm grädden och rör ner den i moset Fräs vitlöken i smöret på svag värme tills den är ljusbrun Rör ner vitlöksfräset i moset Salta och peppra Rör ihop chilismöret Stek köttet i en stekpanna Lägg upp på tallrikar och bred över chilismöret Servera med potatismos och broccoli Tips Under sommarmånaderna rekommenderar vi att ni pressar potatisen istället för att göra potatismos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.