Blanda mjöl och socker i en bunke och blanda hastigt ihop (med händerna) med det tärnade smöret. Kakan på bilden som jag la ut på Instagram och Facebook måtte ha sett väldigt god ut, för nu är det önskat att jag även lägger ut receptet
Den är glutenfri – men definitivt inte kalorifri. Snickerscheesecaken som min svärdotter gjorde till dopfesten vill fler baka förstår jag, så här kommer receptet
Crock-Pottad kotlettrad med vilda fantasier (se här hur det gick till), såsen med en rejäl skvätt björnbärsbalsamico och grädde, den mjukade löken från såstillverkningen (skulle slängas med löken smakade ljuvligt av balsamicon) och smörkokt rödbeta
Blanda smör, socker och mjöl till en smulig massa. Hade dock inget pärlsocker så det fick bli lite färgat strösocker, vilket i alla fall sonen tyckte blev väldigt fint
Och inte tär den varken på budget eller tålamod. Andra länkar till läckra recept är bland annat. Den som dragit igång detta firande av en bland allätare ofta försummad råvara är matjournalisten och dietisten Lotta Brink, som kan det mesta om linser, alltså inte bara min favorit, de röda
Det är faktiskt ett helt naturligt sätt att äta och bra för matsmältningen för många – som lätt blir fel och går över styr om det söta man äter är större mängder vitt socker
Så jag köpte på mig i stort sätt alla olika sorters lök jag kunde hitta – silverlök, rödlök, , schalottenlök, ramslök och salladslök för att lägga in den ultimata löksillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.