Lena hade gjort en vanlig aioli som vi doppade både bröd och skaldjur i och som tur var en stor laddning för jag skulle bidragit med en ört- och citronaioli, men fick tag på en lite väl nötig kallpressad rapsolja
Och det är en lyx som vi tar för givet att vi kan dricka vattnet direkt ur kranen - något som vi brukar bli påminda om när vi är på semester på andra breddgrader och tvingas köpa hem dricksvatten
Beware. Här kommer en beskrivning på hur jag gör mina pumpor till Halloween. Köpte verktyg och mönster på Walmart i New Jersey för typ 17 år sedan och de håller fortfarande lika bra
Vi delar med oss av våra upptäckter och erfarenheter i facebook-gruppen om vi vill. Dagliga e-mail med coaching, tips och recept den första veckan och efter det när det behövs (varje/varannan dag)
Idag hittade jag lammentrecôte i kylen. Bad M gnida in den med fina rara örtoljan och en rivenvitlöksklyfta medan jag var iväg för att veckohandla tillsammans med J
Lägg över i en ugnssäker form, stick in en stektermometer i den tjockaste delen och låt steka i ugnen tills innertemperaturen är 56º (60-63 för medium och ytterligare ett par grader för genomstekt). Vispa rotsellerin till puré med en elvisp och tillsätt 1-1½ dl av den sparade, varma mjölken, lite i taget tills purén fått lagom konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.