Tänker på minlilla mamma. Nytt julgodis för i år är brända mandlar med marsipan runt. Värm oljan i. 30 skållade mandlar 150 g marsipan 1 dl florsocker 1 msk vatten 0,5 msk olja röd karamellfärg Rivmarsipanen grovt och blanda med florsocker och vatten. 150 g marsipan
Riv ner mjölkchokladen i smeten- jag använder det sidan med störst hål. I lördags bjöd jag över mamma och pappa och mormor på påskfika på förmiddagen, googlade runt lite efter något gott att baka och fastnade för den här smarriga skapelsen, snickers cheesecake
Låt stå några minuter och rör sedan ihoptill en jämn smet. Fyllning. Topping. Mixa gärna inte för länge, så att det fortfarande finns en del crunchigabitar av jordnötterna kvar
Den har varitminfavorit ända sedan barndomen. Igår fyllde jag år och i söndags hade jag kalas. Vill man göra den mindre så är det bara att halvera receptet
Älskar man Snickers då ska man absolut göra dessa. Snickersnittar blev det idag. Dela/skivasnickerseni lagom stora bitar lägg dom som jag gjort som på bilden
Naturligtvis kunde jag inte följa receptet utan gjorde min egen variant. Med glass eller grädde tillblir den här Snickerskladdkakantill en underbar dessert,
Tänk på att de blirmäktiga, så gör dem hellre litemindre, så kan man ta två istället. Mattiasjulgodistradition är snickers, då får man till och med honom att ta på sig förklädet och göra sötsaker (matlagningen delar vi ganska mycket på nu, men baka brukar jag få göra själv ) Det finns många varianter på detta recept, men så här brukar vi göra
De smakar precis som Snickers-glass. Bred ut fyllningen på kakbottnarna (använd fingrarna, men doppa dem först i kallt vatten - annars fastnar allt på fingrarnaistället för på kakbottnarna
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.