Medelhavsön bjöd på precis det vi ville ha, sol, god mat och shopping. När väskan var färdigpackad och klockan ställd på onsdagskvällen så återstod endast en sak, fixa frukosten
Idag damp den första bokreakatalogen ner på hallmattan, Akademibokhandeln som kom först. Men har redan varit ute på nätet och förhandsbeställt Mina favoriter i år
Recept på Baklava turkisk efterrätt. Man tar valnötter och hackar sönder dem i en påse med en hammare. I går lagade jag en turkisk efterrätt baklava med förmycket apelsin i att den blev sur
Nu är det snart dags att göra sig snygg(are). -) Det blev ett yogapass på dagen sedan chill och långsamma förberedelser inför kvällens (förmodligen galna) upptåg
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.