Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Servera soppan med bröd. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Slå upp soppan i skålat och lägg i en klick creme fraich och toppa med bacon. Slå sedan i grädde, sambal olek (efter hur starkt man vill ha det) krossade tomater, socker och svart peppar
150 g fläskkarré 100 g shiitakesvamp 100 g judasöron 0,25 rättika 2 msk kinesisk soja 2 msk japansk soja 1 l hönsbuljong 2 msk risvinäger 1 msk strösocker 1 krm svartpeppar 1 krm salt 1 ark nori
Gott va det och lite hettande. Imorse skulle jag göra en grön och nyttig drink som fick lite fart på kroppen, tänkte först göra en vanlig kall, men va så himla sugen på en värmande soppa så det fick det bli till frukost
Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Ställ grytan i kall ugn och sätt ugnen på 225 grader i 2 timmar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.