Jag har ägnat större delen av dagen till att fotografera någonting som jag tror ni kommer att älska. En supersmaskig citron och maräng glasstårta som jag delade med mig av till er i somras har jag för mig
Jag har fått förmånen att prova produkter från Santa Maria Asia via Smartson. Häromdagen testade vi den färdiga såsen/oljan med smak av teriyaki och sesam
Eftersom jag tyvärr kommit in i fel rytm med bloggande (vet inte riktigt hur jag hamnade här) där det jag bakat och fotograferat inte kommer ut på bloggen så snabbt som jag egentligen tänkt så blir det ibland lite aha-känsla för mig när jag "hittar" bilderna på datorn
Verkar uppmjukande, läkande och inflammations-hämmande. När jag fotograferade salvan uppenbarade sig den här skönheten vid sidan, lysande Krasse i eftermiddagssol
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Hands - up för det och jag kände mig väl värd rabarberpajen vi inmundigade under fredagsfikan. Annars får man helt enkelt fotografera så där lite i smyg och låta det se ut som den mest naturliga sak i världen
Äntligen är solen framme lite mer så det blir lite roligare att fotografera. Men så länge kan jag ju dela med mej av receptet på den smarriga efterrätten vi bjöd på Anne och Ingemar i lördags
Boken ger ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Frida Wismar. Börja med chokladbollssmeten. Häll smeten i formen och var noga med att platta ut smeten mot kanterna hela tiden så att det inte bildas några luftfickor
Recept, sorter, odling” som är skriven och fotograferad av Pernilla Rönnlid och Lena Djuphammar. Ställ potatisen i en smord, ugnssäker form med skivorna uppåt
En massa olika dialekter blandas med skånskan på stadens gator och torg, turister som fotograferar korsvirkeshusen och plötsligt stannar upp i beundran så man nästan står på näsan in i deras bakdelar
Middagen intogs inne i köket, men jag sprang ut på altanen och insöp lite höstluft medan jag fotograferade kycklinggrytan med curry, ris och gröna ärter i det sista kvällsljuset
Jag hann inte fotografera idag, men jag lovar, ramslöksoppa är precis lika grön. Fräs potatis, lök och ramslök i en kastrull med lite olja, salt och peppar
-). Blir inte alls så mycket bakande just nu, har tappat sugen lite därför blir det inte så mycket inlägg just nu, sedan så kan jag ju inte baka bara för att ha något att lägga in i bloggen, det skall ju ätas upp också J, funderar ibland på att starta en matblogg istället, fast det är så svårt att fotografera mat tycker jag, så att det ser gott ut menar jag och då funderar jag ju på om jag isåfall skall starta en helt ny blogg, där jag blandar mat och bakning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.