Jag serverade soppan med ett riktigt gott och rejält bröd så att alla kunde äta sig mätta och glada. Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Ruffel och båg är alltid en styggelse, antingen det handlar om felaktig varumärkning beträffande innehåll och datummärkning på livsmedel, mutskandaler, försäkringsbedrägerier (som vi också läst om på senaste tiden), eller smygbonusar till självgoda och pösmunkiga direktörer
Vi bjöd på dessa smakrika bönbiffar, med spenat, paprika och fetaost. Till de smarriga biffarna serverade vi ugnsstekt potatis och en kall sås med ajvar och dill
AVsluta med att vända i räkor och rom samt smaka av med nymald svartpeppar och salt. Söndagslunchens förrätt blev en svensk klassiker med en enkel liten tvist, i form av en smakrik ost
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Har tänkt mig att soppan ska vara stärkande och inflammationsdämpande så att jag snabbare återhämtar mig från min axeloperation
1 gul lök 2 morötter, stora 3 klyftor vitlök 1 msk garam masala 2 msk tomatpuré 400 g krossade tomater 5 dl linser, röda eller gröna 6 dl vatten ca 2 dl kokosmjölk salt 1 limefrukt, saften Till servering 200 g Philadelphia Original bröd rostade solrosfrön (eller pumpakärnor) färsk persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.