Härliga dofter sprider sig i huset och jag kan inte låta bli att smaka en liiiten bit av de alldeles nygräddade skorporna - söta, knapriga och fulla av guldgul saffran
Allt från de små, inramande attiraljerna till hela mässinglampor i form av palmer. Vi vet inte om det är det överdådiga som suger tag eller om det är Elias Karroum, Joseph Shirazi, Bengt Hansson och Meysam Javan i en och samma mening, som får oss att svälja såväl kitsch som guld med hull och hår
Smula ner fetaosten och rör om. När jag gjorde djupdykningen i frysen hittade jag en påse Guld ,skogens guld från något år tillbaka som blivit kvarglömt (
Jag tror jag fick karamellen lite väl mörk o smaken blev inget vidare. Ni kan välja vilken variant som ni tycker verkar bäst, men jag poppade först o blandade sedan med det smälta sockret o smöret (låt sockret smälta o bli gyllene, lägg i smöret o låt allt smälta samman)
Tårtan är fylld med jordgubbsmousse + massor med skivade jordgubbar och chokladmousse. Denna guld tårta gjorde jag till Jake och piraterna kalaset som var i helgen
För att kantarellsmaken ska komma till sin fulla rätt krävs fett. Uttrycket ”skogens guld” är väldigt passande med tanke på den gyllengula färgen och att de som matsvampar verkligen är guld värda
vips var där trettio små fina degbollar. Att få vara med bakom kulisserna till Svenska mästerskapen för unga bagare var en otroligt kul och intressant upplevelse
Vi fortsätter att visa upp allt smarrigt vi gjorde på Grill & BBQ SM i maj här på bloggen. Jag tolkade det här med kycklig lite småfritt, men tänkte att oumph ju är ganska likt kyckling, och framförallt med kikkomansoja som inte färgar vegoköttet så mycket så blir slutresultatet ganska likt ett spett med grillade kycklingbitar på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.