Antingen ner i en gryta med buljong och grädde till en soppa eller som i detta fallet en smördegsplatta som fylls medsvampröra och sedan tillagas i ugnen i tjugo minuter
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Perfekt att äta framför en bra film eller efter en god middag med nära & kära. Vill man så kan man göra egen smördeg, men denna gången valde jag att köpa färdiga plattor som är frysta
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Lägg smördegen på en ugnsplåt med bakplåtspapper under. 200 g smördeg, utkavlad 100 g färskost 100 g västerbottensost, riven 2 färska lökar 400 g cocktailtomater Värm ugnen till 180 grader. - Läs hela inlägget här 200 g smördeg
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Den gången jag tänker på var i samband med att vår son föddes i Umeå
Bred ut svampstuvningen på smördegen. Ansa och stek svampen i smör. Rulla ut smördegen på en plåt. Smula chèvre över medan flanet är varmt så att det smälter lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.