Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, litei taget
(det går lika bra att använda bakplåtspapper). Jobba ihop mördegen i en matberedare eller för hand. Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen
Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigttidskrävande och pillrigt så det är intealltidtidenfinns att fixa med sådant
Du gör den i en långpanna och den blir ganska hög så man kan skära mindrebitar. Silviakaka är gott och jag har nu hittat ett recept som passar mig perfekt
Sen har jag hört talas om Semmelkladdkaka så då tänkte jag varför inte slänga ihop en. Har sett många olika recept men vissa har innehållit mycket socker och så
Detta recept ger de imitt tycke allra godaste och saftigastevaniljbullarna. Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdiginnanjäsning
Kommentarer
karinjohansson-3
Nu försöker vi igen
Logga in eller Registrera för att kommentera.