Sigrids äppelpaj.
Mias Lilla Skafferi
Mias Lilla Skafferi
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 min vila för pajdegen
  • Ingredienser
  • Pajdeg
  • 225 g smör, mjukt (rumstempererat)
  • 50 g cassonade eller ljust muscovadosocker (det går också bra med vanligt socker)
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg 1 äggula (spara äggvitan till senare!)
  • 350 g vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 kg äpplen, gärna syrliga och aromatiska som Cox Orange, Aroma eller Gravenstein
  • 140 g cassonade, ljust muscovadosocker eller strösocker
  • 2 msk vetemjöl eller idealmjöl
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 1 citron, zest
  • 0,5 citron, saften (mer om äpplena inte är så syrliga)
  • 1 äggvita till pensling
  • 1 msk cassonade, ljus muscovado eller strösocker att strö över
  • Vaniljsås
  • 2,5 dl standardmjölk
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 krm salt
  • 1 vaniljstång 3 äggulor 2 tsk calvados eller whisky (eventuellt)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.