Igår eftermiddags sällade jag mig till skaran som begav sig till Fotografiska här i Stockholm, för att bevista Svenskt Kötts pressträff med anledning av lanseringen av nya, svenska styckningsscheman
Servera med potatis och lingonsylt. Riktig svensk husmanskost det är kålpudding det. =)Vi äter inte så mycket svensk husmanskost i det här hemmet, antagligen för att jag lagar det i mängder på jobbet
Men då kanske man myser hemma framför en film och vill ha något enkelt men ack så gott godis. Lägg alla ingredienser i en skål och rör om så gott det går
Just dessa små kladdkakssemlor skulle barnen få “kalasa” på så de innehåller ingen mandelfyllning men till oss vuxna tänker jag använda mig av de fyllning du ser i receptet nedan
Blanda alla ingredienser i en shaker och fyll den med is. Skaka tills drinken blivit kall och sila upp i ett isfyllt glas (förslagsvis ett Hurricane-glas)
Pressa i vitlöksklyftan och tillsätt chilisås och passerade tomater. Servera med god pasta och sallad. 500 g blandfärs1 vitlöksklyfta1 hackad eller riven gul lökca 150 g "cheddar mjukost" eller vanlig mjukost½ dl chilisås2 dl passerade tomater1 msk kalvfond1 dl matlagningsgräddeen nypa sockersaltvipepparitaliensk salladskryddaGör så här
Annonser. Prinskorv, smaksatt med äppelglögg och rosmarin. Igår kväll stoppades två prinskorvar, grundreceptet bestod av 1 1/2 kg fläskkött (karré), 1/2 kg nötkött (fransyska) och 3/4 kg späck
Ok kanske inte alla sex men några eller någon av. Med Påsken som kommer om mindre än en vecka är det verkligen dags att planera maten och dessertbordet
Lyft bort lagerblad och peppar vid servering. Servera smetana, saltgurka, persilja och rödbetor till. Klassisk svensk sjömansbiff2017-12-11 13. 8Spara receptetSkriv utIngredienser1 kilo lövbiff1,5 kilo potatis eller kålrot/rotselleri4 stora gula lökar2 tsk salt2 st 33 cl ljus lageröl (lite till medel beska)4 dl vatten3 msk kalvfond4 msk tamari soja (kikkoman)4 lagerblad1 tsk hel vitpeppar1 tsk hel kryddpepparsmör att steka isalt, svartpepparInstruktionerSätt ugnen på 175 gr
Blanda ner kräftor, svamp och frysta ärtor strax före serveringen så att alltsammans blir varmt. Servera med rostad vitlöksaioli och en melonsallad med hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.