En enkel citronsås som sätter färg och smak på fisken. Jag serverar gärna såsen med mandelfisk. Relaterade En enkel citronsås som sätter färg och smak på fisken
2 dl crème fraiche ca 0. 5 st citron (rivet skal av) ca 1 msk pressad citron ca 0. 5 tsk salt citronpeppar efter behag. 5 st citron (rivet skal av) ca 1 msk pressad citron. 2 dl crème fraiche ca 0. 5 tsk salt citronpeppar efter behag
Det var länge sen jag lagade en god, mustig gryta. Det har blivit så galet mycket grillatsistatiden så när höstvindarna och regnet kom till ön blev jag sugen på att kocka ihop en gryta i köket
Den här kycklinggratängen föll verkligen Amanda i smaken. Vi vuxna tyckte också att den var god, även om viivanliga fall gillar mat med lite mer stingi
2 dl crème fraiche 34% 2 dl vatten 4 msk fiskfond 1 st citron ev. ca 1,5 msk idealmjölcitronpeppar efter behag eller ca 1 krm svartpeppar. 2 dl crème fraiche 34% 2 dl vatten 4 msk fiskfond. 1 st citron. ca 1,5 msk idealmjölcitronpeppar efter behag eller ca 1 krm svartpeppar
Till laxen brukar jag ofta göra denna otroligt enkla, men ack så goda, citronsås. Tillsätt fonden. Koka upp, sänk värmen och låt puttra och reducera ned och bli tjockare
Provköket brukar ju försöka härma det ena och det andra och detta är faktiskt från början ett försök att härma den där Kelda-tomatsoppan man kan köpa färdig på tetrapack
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.