När jag, en lördag, var sugen på krabbtartelette så var jag inte sugen på Mary Berry’s smakkombination (även om den låter riktigt god, jag var bara inte på humör just den dagen) men använde hennes recept på deg och smaksatte sedan fyllningen medlime, röd chilli ochgräslök
1Servera med tortillabröd, som stekts i lite smör gräslöklimefrukt crème fraîche (eller yoghurt). 2 gula lökar 10 cm ingefära 6 klyfta vitlök 2 morötter 75 g smör 2 msk rapsolja 1,5 msk garam masala 400 g krossade tomater 3 dl röda linser ca 0,5 l vatten salt
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna på medelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Pressa över limeoch häll i den hackade vitlöken och tomaterna
Servera kycklingen tillsammans med kokt ris och lite goda grönsaker. Vi vuxna tyckte också att den var god, även om vi i vanliga fall gillar mat med lite mer sting i
Färsen smaksattes med parmesan ochgräslökoch biffarna blev hur saftiga och goda som helst. Vilken fullträff det här blev, jag är så nöjd och glad med hur första veckodagens middag blev
Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Riv i vitlök och häll i fisksås. Toppa med korianderblad och servera eventuellt i små hjärtsalladsblad eller på rostad bröd
Smaka av med salt och peppar. Skala och dela lök och vitlök i mindre bitar. Soppan kan med fördel toppas med valfri svamp, ugnsrostade skivor av bacon eller blomkålsblad stekta i olivolja och flingsalt
Men med en bit folie, en gaslåga och en grill kommer man väldigt långt. Lägg ut en portionsbit öring med skinsidan ner, krydda med havssalt & citronpeppar
Dela vitlöken i ett par delar och lägg ner den med. med lite vatten om den blir alltför tjock. Jag är ju Buzzador vilket innebär att jag ibland får hem nya produkter för att testa och blogga om, den här gången blev det extra lätt eftersom jag redan stått och vridit och vänt på Arlas syrade grädde – det låter liksom för intressant för att missa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.