I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
Världens godaste pasta med fläskfilé. Nu är det helg igen och idag har vi varit på invigningen av grillmässan i Kungsträdgården som vi var inbjudna till och det var roligt även fast det ösregnade
Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar. Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg
Det här är ett sådant där jobbigt, avgörande ögonblick då jag måste välja sida. Ska jag använda sverigesvenskt-språk och skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
Domoda är en fantastisk traditionell rätt från Gambia. Mustig och smakrik jordnötssås som gärna ska få puttra en lång stund för absolut godast smak och konsistens
Herrrrrrrrrreguuud så gott, som Ranelid skulle ha uttryckt sig. Men det här var verkligen helt super. Hemmagjord marinerad rostbiff serverad med potatisgratäng och sallad
Lägg över spetten på uppläggningsfat eller i en stor burk med lock om du skall spara till senare. Lövbiff kan vara ganska torrt och tråkigt, men med en härlig marinad som får dra i sig riktigt länge blir lövbiff, uppträdd på spett, en höjdare på buffébordet
Låt allt koka upp och sena stå och småsjuda i 15-20 min. För ett tag sen så sprack våran diskbänk som var i trä och det funkar ju inte att ha det så, så nu efter jul så beslöt vi oss för att ta tag i det
Godaste pastarätten. Äntligen fredag =) Idag har vi tagit det lugnt hemma på förmiddagen och sen varit förbi mitt jobb en sväng för ett samtal med chefen inför att jag ska börja jobba igen efter julledigheterna
Till huvudrätt på påskmiddagen så gjorde jag lite av en favorit i repris. Suovasgryta. Men första gången fick bara jag avnjuta den, och den är god nog att låta andra få smaka
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Shawarma är en blandning mellan kebab och pulled beef. Det är så gott att det nästan är för gott. Det finns en precis likadan variant med kyckling, recept hittar du HÄR
En solig men kall morgon idag, en fin höstdag verkar det bli. Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.