Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Det är så lätt att den här vackra tiden glöms bort av att man går och väntar på semestern. Kött, kyckling eller fisk har man ju ofta som bas men ibland tycker jag det kan vara svårt att komma på nya såser och tillbehör
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
I går var det alltså midsommarafton, och det kunde man gissat utan att titta i almanackan. Sillalunch hos mor och far, och därefter hem och förbereda inför gästernas ankomst på kvällen
) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Genast ledde det till en djupare diskussion i vårt kök, hur är det med vatten kanske vi måste ta med det, kan jag verkligen inte leva ett helt liv utan ostbågar, "men citron som är så gott måste ju vara med fast man blir ju inte mätt på det direkt" och kanske vi kan ta hela maträtter istället för enstaka ingredienser
Vi har samlats och rest midsommarstång, plockat blommor och smyckat den med ochvåra egna hår också. I vår familj och släkt har vi för det mesta firat ordentligt
Just med åtskiliga alltför lösa majonnäser i åtanke beslöt jag mig i kvällen före midsommarafton att för första gången att pröva att laga majjo med helt ägg, och mixa den med stavmixer
Jag har tänkt att hinna städa huset, handla mat och ta en tur till systemet på förmiddagen för att kunna vara ute och fixa i vår lilla, men ogräsbetäckta, trädgård på eftermiddagen
Lägg sist grädde runt hela tårtan (gärna spritsat) och garnera med mer jordgubbar. Blanda 2 dl mjölk med 5 msk vaniljsåspulver och bred över, lägg sedan skivade jordgubbar (ev banan oxå) i ett utspritt lager på vaniljkrämen
Tycker du att det är svårt att stå emot alla godsaker som ställs fram på midsommarfesten. Jag njöt lite extra idag med våra första egna jordgubbar som vi lyckats rädda från fåglarna som gärna äter upp dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.