Rör sedan ihop det med äggsmeten. Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål
Koka i 1 timme och 30 minuter, burken ska vara täckt med vatten hela tiden. Häll i en form med bakplåtspapper (20x30cm) och grädda mitt i ugnen i 20 min
Väldigt svåra att misslyckas med. Pastasallad med kyckling, ost, ägg mm… Ca 40 st. När chokladsuget sätter in och du bara MÅSTE ha något chokladigt, kladdigt, segt då är dessa kakor de ultimata att baka
Tänk att ibland har man bara ett sådant begär efter choklad, som ni kanske förstår så föredrar jag kladdigabrownies eller kanske en chokladmousse framför en ren chokladkaka
Anledningen till att Leilas kladdkakemuffins, trots lite bakpulver i smeten, sjunker ihop och är kladdiga tror jag beror på den smälta chokladen i smeten men har man inte med den utan bara bakar enkla med kakao i så måste man passa dem noga för att de verkligen ska vara kladdiga när de plockas ut ur ugnen
Anledningen till att den fick vila längre än planerat var faktiskt för att den blev ännu bättre och kladdigare än jag trodde att den skulle bli, men den behövde helt enkelt någr timmar i kylen för att sätta sig ordentligt och få den där chokladfudgekonsistensen jag älskar så mycket
Jättegoda att servera med en klick vispad grädde och bär - t ex röda vinbär (har en galet stor buske i trädgården fullt med röda och stora bär – perfekt att använda till efterrätter
Kladdiga cheesecake browniesmed Cloetta Center. Dessa kakor blev gudomligt goda & ja framför allt inte LCHF som jag för det mesta lever och lagar/bakar efter, men det har ni nog redan förstått
Ringla över rejält med kolasås och strö över daimkulor. Vad passar bättre att fira kärleken med på Alla hjärtans dag än riktigt chokladiga browniesmed extra allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.