Sega hallonremmar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl hallon
  • 11 tsk honung
  • 11 msk citronsaft
  • 1 salt
  • 12 msk honung
  • 1 strösocker
  • 1 florsocker
  • 16 dl hallon 1 tsk honung 1 msk citronsaft salt 2 msk honung strösocker florsockerBörja med att koka upp bären (hallonen) tillsammans med 1 tsk honung, citron och en gnutta salt. Sila dem sedan genom en trådsil med en slickepott för att få bort kärnorna. Blanda därefter den ca 3 dl färdiga hallonpurén med 2 msk honung. Bred ut bärpurén på en plåt med silpatmatta, gummibakduk, i ett ca 2 mm tjockt lager. Har man ingen silpatmatta kan man smörja bakplåtspapper med lite rapsolja. Sätt in plåten i ugnen på 70 grader i 3-5 timmar tills purén har torkat. Håll luckan lite öppen för att släppa ut ånga. När det inte är blött i mitten längre är de klara. När purén har torkat är det bara att klippa upp den i 2,5-3 cm breda remmar. För en lyxigare känsla och för att remmarna inte ska klibba ihop kan man rulla dem i strösocker och florsocker. Rulla ihop remmarna och lägg dem i en tättslutande burk. Perfekt att ha som lördagsgodis!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.