Känn med stekspade när bottnarna börjar gå lyfta. Svärfar fyllde år igår, så efter tre timmars sömn efter nattjobbet slängde jag ihop denna schwarzwaldtårta på bara fyra timmar
1Dekoration500 g vispgrädde 300 g mörk choklad kakaoÄggvita vispas till en fast maräng med socker som tillsätts lite i taget. 3 st bottnar sätts ihop med grädde, garneras med vispad grädde, choklad och pudrad kakao
Det tyska originalet består av chokladbottnar och är smaksatt medkörsbärsbrännvin och garneras medkörsbär, men den svenska varianten är mildare och består av grädde, choklad och nötmarängbottnar
bottnarna med smält smör. Nöt- och marängbottnar till Schwarzwaldtårta. Mal nötterna grovt i nötkvarn, mixer, hacka fint för hand eller kör i matberedare med kniven
Dessa puppies blir klara på ca tre veckor och ska ätas med en skopa glass. Anette som fick dessa, hälsar även att det blev en väldigt god drink av spadet tillsammans med Loka jordgubb/ananas
Jag har inte tidigare provat på att koka körsbär i sockerlag, men härom dagen blev jag sugen på något gott och med bigarråer hemma i kylen blev det äntligen dags att prova på att göra sockerlag och koka bigarråer
Att göra sina egna popsicles eller isglassar som det även kallas för här i Sverige, är nog något de flesta har testat att göra både med bra eller mindre bra resultat
Blanda grädden med vaniljkräm eller äggvita. Pensla bottnarna med lite av chokladen. Blanda resten av grädden med den sparade smälta (något avsvalnade) chokladen
Servera till desserter eller till våfflor med vispad grädde. Skölj körsbären och lägg dem i sirapen. Förvara svalt och se till att körsbären alltid är täckta av lagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.